Sağlık Hukuku, “önce zarar verme” düsturu ile hareket etmenin esas kılındığı, kamu veya özel hukuk tüzel kişileri eliyle sunulabilen kamusal nitelikteki sağlık hizmetine ilişkin hukuki, idari ve cezai kuralları belirleyen bir hukuk dalıdır.
Sağlık Hukuku alanında yapılan çalışmalar disiplinler arası olması sebebiyle değerlidir. Bu alanda üretmek birden fazla hukuk dalına ait bilginin birlikte muhakeme edilmesini gerektirdiğinden çeşitli alanlarda belirli bir düzeye ulaşmış hukuk formasyonuna sahip olmak bu alanı çalışmak için avantajdır.
Sağlık Hukukunun sunduğu normatif ve hukuki değerler, herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın bütün bireyleri ‘hasta’ sıfatı ile kapsarken, sektörel olarak da tüm özel ve kamusal sağlık hizmet sunucuları ile buralarda sağlık hizmetine katılan tüm sağlık meslek mensuplarının hukuki, idari ve cezai sorumluluğuna ilişkin olması sebebiyle geniş bir kitleyi ilgilendiren bir çalışma alanıdır.
Müvekkillerimizin ihtiyaç duyduğu sektörel hukuki destek kapsamında Sağlık Meslek Mensuplarının Hukuki Sorumluluğu, Kişisel Sağlık Verilerinin Korunması, Uzaktan Sağlık Hizmetleri, Sağlık Turizmi Aracılık Faaliyetleri, Hasta Hakları, Sağlık Çalışanlarının Hak ve Yükümlülükleri, Sağlık Hizmetlerinde Yapay Zekânın Kullanımı gibi alanlarda çalışmalarımız devam ediyor.